by
on
under
Permalink

Strukturera upp vardagen

calender

Det är ett nytt år och mycket att hålla ordning på som vanligt, det är inte bara skrivbordet som behöver organiseras utan även dina och familjens olika åtaganden och jobb. Tiderna måste klaffa och det gäller att göra upp ett schema om man är många i familjen som ska samsas om skjuts till aktiviteter, föräldramöten och varför inte passa på att schemalägga lite ledig tid när man ändå är på gång.

Alla i hushållet har oftast användning av en kalender, en del använder den som finns i mobiltelefonen men då gäller det givetvis att ha ordning på var man har den och inte tappa bort den. En fördel med en gemensam väggkalender hemma är att alla kan se vad som finns inplanerat i veckan eller månaden. Är man fler i familjen så kan man med fördel skaffa sig en familjekalender som har en kolumn för varje familjemedlem för att samordna de olika träningstiderna, födelsedagar olika kurser eller möten.

En filofax med sina egna inbokade möten kan vara bra att bära med sig i handväskan till och från jobbet, det gör det lättare att se över ev möten och kundbesök och om du skulle råka bli sjuk så är det lätt att av- och omboka dessa. Även barnen har nytta av en skolkalender att skriva läxor och uppgifter i så man sedan kan hjälpa dem att se över detta hemma.

Men kom ihåg, det kan vara bra att ta ett familjemöte och planera in familjetid och ledig tid i almanackan också!