by
on
under ,
Permalink

Ordning och reda hemma

Vi har nog alla upplevt vår beskärda del av stök i hemmet. Ibland tillfället, andra gånger under väldigt lång tid. Men det finns smarta sätt att undvika mycket av vardagsstöket i hemmet, bara med några enkla tips.

Skaffa en uppsamlingskorg

Varje gång man hittar något som inte ligger på sin plats kan man snabbt lägga ned det i en uppsamlingskorg speciellt avsedd för sådana saker. När man sedan får tid över hugger man bara tag i korgen och går och lägger allt däri på sin plats.

Fixa kontoret

I kontoret är det lätt att det blir stökigt och det är nog skrivbordet som är största riskzonen. Genom att skaffa lite smidiga saker som ett par pärmar, mappar och några pappersfack kan man undvika mycket av det värsta stöket. Men man måste naturligtvis se till att kontinuerligt faktiskt använda dessa också.

Organisera köksredskapen

Om det är något i köket som lätt blir en enda röra är det nog köksredskapen. Dessa får ofta en låda eller två och ligger mest huller om buller. Ett tips är då att utnyttja lite mer vertikala utrymmet och sätta upp lite krokar och kanske några magnetspår för att hänga upp redskapen som används mest. Allt kommer att se mycket mer organiserat ut på detta sätt.