by
on
under
Permalink

Kreativ hobby

scrapbooking

Som barn pysslade man med det ena och det andra. Det klipptes i papper och klistrades ihop, man gjorde figurer i modellera och pärlade halsband och pärlplattor, men med tiden tappar många sin kreativa ådra och slutar helt enkelt med allt som har med pysslande att göra.

Men vad kan man då göra som vuxen? Det finns inga begränsningar egentligen. Vill du arbeta med modellera eller pärla halsband så gör det. Det här med att pyssla är ett sätt att få utlopp för sin kreativitet och samtidigt en form av meditation. Är det inte rofyllt att pyssla, kanske du ska lägga bort det helt enkelt.

En populär form av så kallat vuxen pyssel är att färglägga mandalas. Det är former och figurer i varierande utföranden med ett indiskt grundtema, där exempelvis en bild på en cirkel fylls ut med små detaljer som sedan kan färgläggas. Lite som en ritbok för vuxna. Finns även i varianter för barn, där mönstren är lite mindre avancerade.

Ett annat pyssel är att göra egna gratulationskort. Det finns en hel mängd med uppslag på ideer på internet. Du kan även hitta utskrivningsbara mallar och färdiga klipp och klistra kort. Det är roligt att göra, att ge och att få ett kort som någon lagt ner lite extra arbete på.

Du kan också gå in i en hobbybutik och köpa en materialsats. Det kan vara ett kitt där du har allt material för att göra ett armband, göra egna tvålar eller kanske färglägga en mugg som sedan får bli en fin present.

Fortsätt att pyssla som vuxen, det är som balsam för själen. Hitta vad DU vill hålla på med och hänge dig en stund till något som ger dig själslig ro.