by
on
under ,
Permalink

Gör vardagen hemma lite enklare

organisera_400613113

Det är inte alltid som man orkar med att ta itu med problemlösning på hemmafronten när man väl kommer hem från efter en lång dag på jobbet. Och när det väl blir helg kan man ju lätt känna att man verkligen vill ha tid att slappna av. Men det finns saker man kan göra för att undvika många problem där hemma och här kommer några tips.

Gör ett schema

Det finns mycket man gör hemma som mer eller mindre skulle kunna schemaläggas. Saker som tvätten, disken, maten, städning. Allt sådant kan många gånger hamna på ett schema och så länge man ser till att följa det märker man hur praktiskt det kan vara. Detta är något man lätt kan göras med en personlig kalender, som man sedan kan låta hänga uppe i till exempel köket.

Var sak har sin plats

Alla har vi nog någon gång gått runt i huset eller lägenheten och desperat försökt hitta något vi var så säker att vi visste var den låg, men när vi väl skulle hämta den var den inte där. Att var sak har sin plats är en bra idé i teorin, men svårigheten ligger i att faktiskt upprätthålla detta. I slutändan är det dock verkligen rekommenderat att man gör sitt bästa för att ha en plats för allt. Detta kan betyda att man måste skaffa lite mer förvaringsmöjligheter, men det är helt klart värt priset om man får bättre ordning på alla prylar.

Lära sig kasta saker

För att inte få så stökigt hemma är det även bra om man kan lära sig göra sig av med saker man inte längre använder eller ens behöver. Man ska inte dras för att kasta bort dessa, men är de fullt fungerande och tekniskt sett inget fel på kan man så klart istället donera dem till välgörenhet.