by
on
under
Permalink

Få ihop livspusslet

Det är mycket som ska fixas och donas med där hemma och det är inte alltid lätt att få ihop livspusslet. Barn ska skjutsas och hämtas till olika aktiviteter, föräldrar ska hinna med sina egna aktiviteter och huset ska städas. Då dygnet bara har 24 timmar så gäller det att planera för att få ihop allt, plus att man får sina timmar sömn också som man behöver så väl.

clock puzzle

Det kan se ut lika hos många familjer och oavsett var man bor i landet, tiden räcker inte till alla gånger och man får försaka något som man gärna annars skulle vilja ha gjort. Oftast är det de roliga som får stryka på foten för att inte tiden finns. För att få tid över så kan du kolla upp så kallade serviceföretag som kan hjälpa dig med allehanda sysslor. Städning, måleri, ja i princip den service du kan tänkas vara på jakt efter kan de hjälpa dig med.

Att planera sin tid noga kan också hjälpa till att få den att räcka till mer än vad man tror. Har man god ordning på vad som ska göra när och att man fördelar ut vardagliga sysslor i familjen så kan man få tid tillgodo för annat. En person ska ju inte göra allt i en familj utan i dagens moderna samhälle så hjälps vi alla åt oavsett vad som ska göras. Ju äldre barnen blir så får de mer ansvar för saker och ting och detta underlättar också i vardagen. Planera veckomatsedel är ett sätt att spara lite tid, då slipper ni fundera på vad ni ska äta till lunch eller middag.