by
on
under ,
Permalink

Bygg något i trädgården

Har du en stor trädgård så kanske du har plats för att bygga upp en grillstuga eller lusthus som kan nyttjas på sena sommarkvällar. Det kan också vara trevligt att då de småkyliga höstkvällarna börjar ta över att sätta sig i sin trädgård i ett varmt och ombonat litet hus för trevlig samvaro.

För att bygga ett lusthus eller en grillkåta så behövs det inget bygglov om den inte överstiger 15 m². Dock så får du inte bygga närmare än 4,5 meter från tomtgräns om inte granne gett sitt skriftliga tillstånd till detta. Prata alltid med granne innan du bygger något i din trädgård och på din tomt. Det kan också finnas fördel att kontrollera med din kommun så det inte blir några konstigheter. Ta en titt på nätet och leta upp något som kan intressera dig. Sorselestugan har både lusthus och grillkåta som du enkelt kan bygga själv.

Se till att placeringen inte stör något annat i trädgården men samtidigt ger dig utsikt och den miljö som du vill ha. Det kanske finns en plats i din trädgård där du inte kan göra något annat än att sätta upp en 15 m² lusthus eller grillkåta av något slag. Detta kan tillföra mycket både för dig och din trädgård. Vintertid så kan lusthuset bli som ett extra förråd och helt klart så kan det vara trevligt att vintertid göra upp en eld i grillkåtan och bjuda in vänner och bekanta, den rymmer lätta 8 personer och kan bidra till trevlig samvaro året om.