by
on
under ,
Permalink

Att tänka på vid köksrenovering

Köksrenoveringar är något som sker säkert varje dag någonstans i landet. Och många därtill som är mitt uppe i planeringen av eller funderar på köksrenoveringen. Planering och fundering är helt klart två viktiga aspekter av detta och något alla borde spendera gott om tid med innan projektet sätts igång på allvar.

När man börjar planera sitt nya kök finns det mycket som måste övervägas. Börja med placeringen av de viktigaste delarna av köket, som arbetsbänk, kylskåp, skafferi, diskbänk, spis och ugn. Placera helst dessa så att man fritt kan röra sig från en till en annan utan att något hamnar i vägen.

Gå sedan vidare till att tänka på förvaringen. De flesta blir förvånad när det är dags att tömma ett kök och hur mycket man faktiskt har i det. Förvaringen måste räcka gott och väl för allt man har nu, men även för eventuella tillskott i framtiden. Köper man exempelvis en matberedare och märker först efteråt att man inte har någon plats för den har man bara sig själv att skylla.

Som man river och monterar ned det gamla köket kan det också vara smart att tänka på avloppet. Detta är en del av huset vi aldrig riktigt vet säkert hur det står till och när man ändå river ut en massa kan det vara smart att få det inspekterat redan nu medan man lättare kommer åt ledningarna om något behöver bytas.

Mest troligt kommer man stöta på saker som man inte riktigt har erfarenheten eller expertisen att hantera på rätt sätt. Känner man sig bara lite osäker är det alltid bäst att ta hjälp från någon. Antingen kan man vända sig till någon man känner som gjort detta förr eller till en riktig hantverkare som också kan lämna garanti på arbetet som utförs. När det kommer till något som elen ska man alltid överlåta det till en elektriker.